Legume şi fructe în conservă

Calitatea conservelor din legume şi fructe.

Comercializarea conservelor din legume si fructe ce prezentau ambalaje deformate, cu pete de rugina

Abatere constatata in judetele Satu Mare (muraturi asortate care aveau ambalajul neetans), Olt (produsul „mazare verde rehidratata in saramura” avea ambalaj metalic deformat si puncte de rugina pe capac), Mures (conserve de ciuperci si conserve de capsuni ce prezentau ambalaje deformate)

Comercializarea conservelor din legume şi fructe ce prezentau data durabilităţii minimale depaşită faţă de cea stabilită de producător.

Abatere constatata in judetele Brasov („Mango felii in sirop slab indulcit” expirat de 9 zile, compot de pere expirat de 11 luni), Galati (pasta de tomate si mazare verde expirate de 5 luni), Mures (conserva de mazare expirata de 5 zile, conserve de varza sau de castraveti expirate din octombrie 2008 si pasta de tomate expirata de o luna)

Lipsa tuturor elementelor de identificare-caracterizare prin lipsa etichetelor de pe ambalaje.

abatere constatata in judetele Giurgiu (fasole pastai), Arad (conserve de mazare)

Lipsa inscrierii numelui si adresei producatorului sau ale ambalatorului sau ale distribuitorului in cazul produselor provenite din cadrul Uniunii Europene iar, in cazul produselor provenite din afara Uniunii Europene, a numelui si adresei producatorului si cele ale importatorului