Pâine , făina de grâu, produse de cacao şi ciocolată

Pâine şi produse de  panificaţie cu modificări organoleptice şi fizico-chimice.

-produsul paine neagra feliata  a prezentat  gradul II de contaminare cu Bacillus mesentericus.

-diferite sortimente (paine taraneasca, paine alba rotunda) cu deficiente de calitate, respectiv prezentau arsuri pe partea de vatra.

-s-a gasit in sortimentul franzela un corp strain (sfoara), produs reclamat la CJPC Galati. La controlul efectuat s-a constatat ca acesta provenea de la banda care transporta aluatul de la divizor la modelator care prezenta destramari ale materialului, bucati din acesta ajungand in aluat.

Neîncadrarea în cantitatea netă declarată.

jud. Teleorman- baton cu mac la 160 gr si in Galati „Specialitate Butelcuta” de 250 g fara a respecta prevederile legale care impun  pentru specialitatiile de panificatie o cantitate neta de maximum 150 g.

-jud. Galati- paine avand cantitatea neta de 450 g, contrar prevederilor care impun o crestere  a cantitatii nete din 100 in 100 grame.

Comercializarea produselor în afara datei durabilităţii minimale stabilite de producători.

jud. Cluj- se foloseau materii prime (ulei, faina, ameliorator) folosite in procesul de productie  cu data durabilitatii minimale depasita cu pana la 360 zile; exista in depozit spre prelucrare 1 kg ameliorator cu data durabilitatii minimale depasita cu panala 60 de zile,  chifle in ambalaje de 10 buc  cu data durabilitatii minimale depasita cu pana la 3 zile.

Nerespectarea afişării, în structurile de vânzare cu amanuntul, a denumirii furnizorului de pâine, a denumirii produselor livrate şi a preţului de vanzare cu amănuntul al acesteia, exprimat în lei/kg şi lei /bucata.

Utilizarea de denumiri menite să înşele cumpărătorul asupra compoziţiei produsului şi susceptibile a-l determina pe acesta să ia o decizie pe care altfel nu ar fi luat-o.

Comercializarea painii denumite “neagra”, dar ca ingredient principal apare faina alba, urmata de faina neagra din grau, respectiv a painii graham si a painii cu secara, care de asemenea au ca principal ingredient faina alba si abia apoi tarate sau faina integrala, sau faina din secara, astfel ca denumirea produselor ar fi trebuit sa fie “paine cu faina neagra, faina de secara, faina integrala ...etc.”